Grillad rådjursytterfilé, madeirasås & taleggiolasagne

Rådjursytterfilé är den urbenade kotlettraden. Innerfilén sitter på ryggradens insida. Vi har stekt köttet till 60° för ett rosarött kött. Temperaturen stiger när köttet får vila.

Grillad rådjursytterfilé, madeirasås & taleggiolasagne

1. Sätt ugnen på 125°. Hetta upp smöret i en stekpanna. Krydda och bryn köttet runt om.
2. Efterstek köttet i mitten av ugnen 20-30 min, till 60° innertemperatur. Ta ut köttet och låt det vila 10 min.
3. Madeirasås: Finhacka lök och vitlök. Fräs det med pepparn i smör någon minut. Rör ner sockret och tillsätt balsamvinäger, madeira och kalvfond. Låt koka 10 min utan lock.
4. Sila såsen och red den med majsstärkelse utrört i vatten. Koka upp och blanka av såsen med smör.
5. Skiva köttet och servera det med den varma såsen, taleggiolasagne och sallad.

Recept från