40 minuter + 1 timme i kyl + 5 minuter på grill
Grillad rabarberdessert – gör så här:
- Vit chokladmousse: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme över vattenbad eller i mikro. Vispa upp äggulorna och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner yoghurt och limeskal. Vänd till sist ner grädden. Låt stå i kylen ca 1 timme.
- Kokossmulor: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt sirap, kokos och havregryn och stek på medelhög värme tills det blir gyllene. Häll upp på ett fat och låt kallna.
- Koka upp socker, vatten, citronsaft och vaniljstång. Lägg de hela rabarberstjälkarna i en ugnssäker form och häll över sockerlagen. Täck med aluminiumfolie och ställ på grillen ca 5 min, tills rabarbern blivit mjuk och börjar smälta.
- Servera rabarbern direkt med chokladmousse och kokossmulor.