Grillad rabarberdessert med kokossmulor och vit chokladmousse med lime

Recept på grillad rabarberdessert med kokossmulor och vit chokladmousse med lime. Rabarber och vit choklad passar väldigt bra ihop. Toppa med krispiga smulor och du är hemma!

För 6 personer:

Ingredienser

350 g rabarber
2 dl strösocker
2 dl vatten
0,5 dl citron pressad 
1 vaniljstång

Vit chokladmousse:

1 lime
1 dl vispgrädde
200 g choklad vit
2 äggulor
1 dl yoghurt turkisk

Kokossmulor:

50 g smör
3 msk sirap ljus
1 dl kokos riven
1 dl havregryn

Garnering:

mynta

40 minuter + 1 timme i kyl + 5 minuter på grill

Grillad rabarberdessert – gör så här:

  1. Vit chokladmousse: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme över vattenbad eller i mikro. Vispa upp äggulorna och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner yoghurt och limeskal. Vänd till sist ner grädden. Låt stå i kylen ca 1 timme.
  2. Kokossmulor: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt sirap, kokos och havregryn och stek på medelhög värme tills det blir gyllene. Häll upp på ett fat och låt kallna.
  3. Koka upp socker, vatten, citronsaft och vaniljstång. Lägg de hela rabarberstjälkarna i en ugnssäker form och häll över sockerlagen. Täck med aluminiumfolie och ställ på grillen ca 5 min, tills rabarbern blivit mjuk och börjar smälta.
  4. Servera rabarbern direkt med chokladmousse och kokossmulor.