Grillad rabarber med rabarberkompott och vispad grädde

Rabarber och ingefära med vispad grädde är en god dessert från grillen. Den sötsyrliga rabarbern och den piggt vassa ingefäran passar så bra ihop.
Mattias Larsson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 rabarberstjälkar
  • 3 msk strösocker

Rabarberkompott

  • 4 rabarberstjälkar
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk vatten

Ingefärsgrädde

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 bit ingefära - (ca 20 g)

Gör så här

  1. Rabarberkompott: Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Värm försiktigt och låt blandningen småkoka tills rabarbern är helt sönderkokt.

  2. Skala rabarbern. Skär varje stjälk i tre lika stora delar. Sockra och lägg dem på grillen. Grilla ca 3 min.

  3. Vispa grädden. Skala och riv ingefäran.

  4. Servera rabarbern med kompott, vispad grädde och riven ingefära.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!