55555

Grilla goda vegoburgare med quornfiléerna från frysen! Den grillade paprikasalsan till blir grillsommarens favorit.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g quornfiléer, frysta
2 paprikor, röda
1 gul lök
1 zucchini
2 sötpotatisar, (500 g)
4 hamburgerbröd
rapsolja, vitvinsvinäger, salt, ­nymald svartpeppar

20 min + 15 min i ugn

Grillad quornburgare – gör så här:

  1. Tänd grillen. Sätt ugnen på 250°. Ta fram quornfiléerna och halvtina dem.
  2. Halvera och kärna ur paprikan. Skala och halvera löken. Skär zucchinin i skivor. Blanda grönsakerna med 1 msk olja och 1 tsk salt.
  3. Lägg grönsakerna på grillen och grilla indirekt ca 15 min.
  4. Skölj sötpotatisen noga i ljummet vatten. Skär den i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda med 2 msk olja och 1 tsk salt. Tillaga på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Ringla 1 msk olja över quornfiléerna och krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla dem direkt ca 3 min på varje sida. Värm hamburgerbröden vid sidan om på grillen.
  6. Ta paprika och lök från grillen och mixa dem med mixerstav. Smaksätt med 1 msk vinäger och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  7. Fördela quorn och zucchini i hamburgerbröden. Toppa med ­ajvar och servera med sötpotatischipsen.