00000

Laga pizza på grillen, går det? Inga problem. Grilla grönsakerna ­separat så blir det perfekt.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 1/2 dl vatten
1 krm salt
1 msk olivolja
25 g riven parmesanost
1/2 pkt torrjäst (á12 g)
ca 6 dl vetemjöl (360 g)

Fyllning

1 burk kronärtskockshjärtan (390 g)
1 burk kärnfria kalamataoliver (290 g)
1 röd paprika
2-3 rödlökar
1 msk olivolja
1 krm nymald svartpeppar
3msk+2 msk finhackad oregano
2 krm salt
150 g riven pizzaost

1 timme

Grillad pizza – gör så här:

  1. Värm vattnet till ca 45°. Blanda vattnet med salt, olivolja, och parmesanost. Blanda torrjästen med mjölet. Arbeta ner mjölet lite i taget och arbeta degen ca 10 min. Täck med bakduk eller plast och låt jäsa ca 30 min.
  2. Häll av burkarna med kronärtskockshjärtan och oliver. Skär kronärtskockorna i fjärdedelar och oliverna i halvor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär rödlökarna i klyftor. Lägg alltsammans i en skål och blanda med olja. Grilla blandningen i ett grillnät ca 2 min. Krydda med peppar, salt och 3 msk oregano. Ställ åt sidan.
  3. Ta upp degen och baka ut fyra jämnstora ovaler. Flytta den glödande kolen till kanterna av grillen. Lägg två pizzabottnar mitt på tätt galler eller i nät. Lägg på locket och grilla ca 3 min. Lyft bort dem och lägg dem med den ogräddade sidan ner på fat. ­Fördela de grillade grönsakerna och osten på. Strö över 2 msk oregano. Lyft tillbaka till grillen, stäng locket och grilla ca 5 min, tills ­osten smält. Gör likadant med de andra bottnarna.
Fler recept med: Övrigt, Pizza