Grillad pilgrimsmussla med tomatvinägrett och parmesan

Recept på grillad pilgrimsmussla med tomatvinägrett och parmesan. Pilgrimsmusslor ska bara grillas någon minut för att de ska bli saftiga och fina. Håll koll på ­värmen; tiden kan variera.

För 6 personer

Ingredienser

6 pilgrimsmusslor
2 msk olivolja
6 blomkålsbuketter (ca 150 g)
6 salladslökar
0,5 tsk salt
50 g parmesanost

Tomatvinägrett:

1 tomat
2 msk basilika strimlad
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 krm salt

30 minuter

Grillad pilgrimsmussla – gör så här:

  1. Vinägrett: Halvera och gröp ur tomaten. Fintärna tomatköttet och blanda det med basilika, olja och vinäger. Krydda med salt.
  2. Ringla olja över pilgrimsmusslor, blomkål och salladslök. Krydda med salt.
  3. Grilla blomkålen ca 5 min. Lägg  på salladslöken och grilla vidare ca 2 min. Lyft av grönsakerna. 
  4. Grilla pilgrimsmusslorna på direkt värme där det är som hetast, ca 2 min på varje sida.
  5. Lägg grönsaker och pilgrimsmusslor på tallrikar. Ringla över vinägrett. Hyvla över parmesan.

grillad-pilgrimsmussla

Fler recept med: Grilla, Övrigt, Skaldjur