Grillad pilgrimsmussla med tomatvinägrett och parmesan

Recept på grillad pilgrimsmussla med tomatvinägrett och parmesan. Pilgrimsmusslor ska bara grillas någon minut för att de ska bli saftiga och fina. Håll koll på ­värmen; tiden kan variera.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 6 pilgrimsmusslor - (kammusslor), MSC-märkta
  • 2 msk olivolja
  • 6 blomkålsbuketter - (ca 150 g)
  • 6 salladslökar
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g parmesan

Tomatvinägrett

  • 1 tomat
  • 2 msk basilika - strimlad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Vinägrett: Halvera och gröp ur tomaten. Fintärna tomatköttet och blanda det med basilika, olja och vinäger. Krydda med salt.

  2. Ringla olja över pilgrimsmusslor, blomkål och salladslök. Krydda med salt.

  3. Grilla blomkålen ca 5 min. Lägg  på salladslöken och grilla vidare ca 2 min. Lyft av grönsakerna. 

  4. Grilla pilgrimsmusslorna på direkt värme där det är som hetast, ca 2 min på varje sida.

  5. Lägg grönsaker och pilgrimsmusslor på tallrikar. Ringla över vinägrett. Hyvla över parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!