Grillad pilgrimsmussla med smör, soja och vitlök

Grillad pilgrimsmussla med smör, soja och vitlök är en vacker rätt som också passar perfekt att servera som en förrätt.
Frida Ronge
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 pilgrimsmusslor - med skal, färska eller frysta (kammusslor)MSC-märkta
  • 2 msk smör - smält
  • 1 msk soja - japansk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk citron - pressad eller yuzujuice

Gör så här

  1. Öppna musslorna försiktigt med en kniv. Ta bort musslan med en matsked från skalet, plocka bort muskel och romsäck och skölj musslan i kallt vatten. Lägg tillbaka musslorna i skalen.

  2. Häll smör och soja på musslorna. Skala och riv över vitlöken. Grilla musslorna i skalen ca 2 min. Häll över citronsaft och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!