3.73.73.73.73.7

Grillad pilgrimsmussla med smör, soja och vitlök är en vacker rätt som också passar perfekt att servera som en förrätt.

För 4 personer:

Ingredienser

4 pilgrimsmusslor, med skal, färska eller frysta MSC-märkta
2 msk smör, smält
1 msk soja, japansk
2 vitlöksklyftor
2 tsk citron, pressad eller yuzujuice

15 minuter + 2 minuter på grillen

Grillad pilgrimsmussla med smör, soja och vitlök – gör så här:

  1. Öppna musslorna försiktigt med en kniv. Ta bort musslan med en matsked från skalet, plocka bort muskel och romsäck och skölj musslan i kallt vatten. Lägg tillbaka musslorna i skalen.
  2. Häll smör och soja på musslorna. Skala och riv över vitlöken. Grilla musslorna i skalen ca 2 min. Häll över citronsaft och servera.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Grilla, Skaldjur