Grillad pilgrimsmussla med sichuansmörsky

Enkelt, snabbt och delikat - en liten förrätt som passar i många middagssammanhang. Äpplen kan bytas ut mot nektariner eller persikor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk bourbon whiskey - eller vatten
  • 2 äpplen - sötsyrliga
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 tsk flingsalt
  • rapsolja - till grillning

Gör så här

  1. Krossa pepparkornen lätt i en mortel och rosta dem i torr stekpanna på låg värme ca 5 min.

  2. Öka värmen och lägg i smör så att det fräser och blir lätt nötbrunt. Blanda med whiskey och häll upp i en liten såskastrull. Håll den varm.

  3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Grilla dem i het, lätt oljad grillpanna ca 1 minut. Salta pilgrimsmusslorna och grilla dem i het grillpanna ca 1 minut på varje sida. Lägg upp på varma assietter med grillat äpple. Skeda över smörskyn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!