00000

Den benfria pigghamnoisetten går bra att byta ut mot vanlig fläskkotlett.

För 4 personer

Ingredienser

4 pigghamnoisetter, (à 125 g)
0,5 tsk rapsolja
1 krm svartpeppar, nymald
2 tsk rosmarin
2 skivor citron, tjocka
750 g färskpotatis
250 g haricots verts, frysta
4 msk pesto

30 minuter

Grillad pigghamnoisette med grillad citron, potatis och haricots verts – gör så här:

 

  1. Skrubba eller skrapa potatisen och halvera den. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Pensla köttet med olja på båda sidor och krydda med peppar och rosmarin. Halvera citronskivorna.
  3. Grilla köttet tillsammans med citronskivorna 3–4 min på varje sida i grillpanna eller på utegrill.
  4. Låt bönorna koka med potatisen när ca 3 min återstår av koktiden. Låt potatis och haricots verts rinna av och rör ner peston. Servera gärna med flingsalt så att var och en kan salta sin köttbit.