00000

Den benfria pigghamnoisetten går bra att byta ut mot vanlig fläskkotlett.

För 4 personer

Ingredienser

4 pigghamnoisetter, (à 125 g)
0,5 tsk rapsolja
1 krm nymald svartpeppar
2 tsk torkad rosmarin
2 tjocka citronskivor delade i halvmånar
750 g färskpotatis
250 g frysta haricots verts
4 msk pesto

Grillad pigghamnoisette med grillad citron, potatis och haricots verts

 

1. Skrubba eller skrapa potatisen och halvera den. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
2. Pensla köttet med olja på båda sidor och krydda med svartpeppar och rosmarin.
3. Grilla köttet tillsammans med citronskivorna 3–4 min på var sida i grillpanna eller på utegrill.
4.  Låt bönorna koka med i potatisgrytan när ca 3 min återstår av koktiden. Låt potatis och haricots verts rinna av och rör ner peston. Servera gärnamed flingsalt så att var och en kan salta sin köttbit.