Grillad paprika med sojaglaze och tofucrème

Grillad paprika med sojaglaze och tofucrème är en trevlig förrätt. Silkestofu har mjuk konsistens, vilket gör den perfekt att mixa till dipp.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 12 minipaprikor
  • 2 msk soja - japansk
  • 2 msk honung
  • 1 citron

Tofukräm

  • 200 g silkestofu
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 1 kruka koriander
  • 2 tsk sumak
  • 2 msk furikake - eller rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Tofucrème: Mixa tofun slät. Blanda den med yoghurten. Skala och riv i vitlöken. Krydda med salt.

  2. Blanda soja och honung. Grilla paprikorna runt om tills de fått fin färg. Pensla under tiden med sojaglaze. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Halvera den och grilla den vid sidan om paprikorna tills den fått fin färg.

  3. Grovhacka koriandern. Toppa tofucrèmen med koriander, sumak och furikake. Servera med den grillade paprikan och grillad citron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!