4.54.54.54.54.5

Grillad paprika med sojaglaze och tofucrème är en trevlig förrätt. Silkestofu har mjuk konsistens, vilket gör den perfekt att mixa till dipp.

För 4 personer:

Ingredienser

12 minipaprikor
2 msk soja, japansk
2 msk honung
1 citron

Tofukräm:

200 g silkestofu
2 dl yoghurt, turkisk
0,5 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt

Garnering:

1 kruka koriander
2 tsk sumak
2 msk furikake, eller rostade sesamfrön

20 minuter

Grillad paprika med sojaglaze och tofucrème – gör så här:

  1. Tofucrème: Mixa tofun slät. Blanda den med yoghurten. Skala och riv i vitlöken. Krydda med salt.
  2. Blanda soja och honung. Grilla paprikorna runt om tills de fått fin färg. Pensla under tiden med sojaglaze. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Halvera den och grilla den vid sidan om paprikorna tills den fått fin färg.
  3. Grovhacka koriandern. Toppa tofucrèmen med koriander, sumak och furikake. Servera med den grillade paprikan och grillad citron.