Grillad misokyckling med nudelsallad och grön ärtkräm

3.63.63.63.63.6

Recept på grillad misokyckling med nudelsallad och grön ärtkräm. Kycklingen får en näst intill karamelliserad smak av misopastan som passar jättebra i marinad.  

För 8 personer:

Ingredienser

1,2 kilo kycklingfilé, tunnskivad
1 dl misopasta, ljus
0,5 dl soja, japansk
0,5 dl rapsolja
0,75 dl sweet chili

Sallad:

250 g risnudlar
300 g pak soi
250 g sockerärter
1 knippa rädisor, (125 g)
70 g babyspenat
3 msk soja, japansk
3 msk risvinäger
3 msk rapsolja
1 msk strösocker

Ärtkräm:

500 g ärter, frysta
0,5 dl sesamolja
2 msk lime, pressad
1 tsk salt

Garnering:

2 krukor koriander

50 minuter + 2 timmar i marinad

  1. Blanda misopasta, soja, olja och sweet chilisås. Blanda kycklingen med marinaden, låt stå i kylen ca 2 timmar.
  2. Sallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av. Ansa och strimla pak soi och sockerärter. Ansa och skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin.
  3. Blanda nudlarna med soja, vinäger, olja och socker. Tillsätt nudlar, grönsaker och spenat. 
  4. Ärtkräm: Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av. Mixa ärterna med olja och limesaft. Krydda med salt.
  5. Grilla kycklingen på båda sidor 3–5 min på varje sida, tills den är genomstekt.
  6. Garnera salladen med koriander och servera med kyckling och ärtkräm.

Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin