22222

Pecorinon ger en fin sälta till den marinerade squashen.

För 6 personer på buffé:

Ingredienser

Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino

2 squash, (à 300 g)
3/4 tsk salt
1,5 + 3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
1 msk dragon, finhackad
1 msk rosmarin, finhackad
1 msk persilja, finhackad
75 g pecorinoost

20 + 20 min

Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino – gör så här:

 

  1. Skär squashen i 1 cm tjocka skivor. Salta dem och låt stå ca 20 min. Lägg skivorna på ett dubbelvikt hushållspapper, så att de får torka.
  2. Pensla squashskivorna med 1 1/2 msk olja och grilla ca 2 min på varje sida i grillpanna eller på grillen. Låt svalna.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda vitlök, citronskal, örterna och 3 msk olja.
  4. Lägg squashskivorna på ett fat och ringla över kryddoljan. Hyvla över tunna skivor pecorino.