Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino
Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino
- 2 squash - (à 300 g)
- 0,75 tsk salt
- 4,5 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 citron
- 1 msk dragon - finhackad
- 1 msk rosmarin - finhackad
- 1 msk persilja - finhackad
- 75 g pecorino
Gör så här
-
Skär squashen i 1 cm tjocka skivor. Salta dem och låt stå ca 20 min. Lägg skivorna på ett dubbelvikt hushållspapper, så att de får torka.
-
Pensla squashskivorna med 1 1/2 msk olja och grilla ca 2 min på varje sida i grillpanna eller på grillen. Låt svalna.
-
Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda vitlök, citronskal, örterna och 3 msk olja.
-
Lägg squashskivorna på ett fat och ringla över kryddoljan. Hyvla över tunna skivor pecorino.