00000

Pecorinon ger en fin sälta till den marinerade squashen.

För 6 pers på buffé

Ingredienser

Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino

2 squash (á 300 g)
3/4 tsk salt
1 1/2 msk + 3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
1 msk finhackad dragon
1 msk finhackad rosmarin
1 msk finhackad persilja
75 g pecorino-ost

20 + 20 min

Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino

 

1. Skär squashen i 1 cm tjocka skivor. Salta dem och låt stå ca 20 min. Lägg skivorna på ett dubbelvikt hushållspapper, så att de får torka.

2. Pensla squashskivorna med 1 1/2 msk olja och grilla ca 2 min på varje sida i grillpanna eller på grillen. Låt svalna.

3. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda vitlök, citronskal, örterna och 3 msk olja.

4. Lägg squashskivorna på ett fat och ringla över kryddoljan. Hyvla över tunna skivor pecorino.