Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino

Pecorinon ger en fin sälta till den marinerade squashen.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino

  • 2 squash - (à 300 g)
  • 0,75 tsk salt
  • 4,5 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 citron
  • 1 msk dragon - finhackad
  • 1 msk rosmarin - finhackad
  • 1 msk persilja - finhackad
  • 75 g pecorino

Gör så här

  1. Skär squashen i 1 cm tjocka skivor. Salta dem och låt stå ca 20 min. Lägg skivorna på ett dubbelvikt hushållspapper, så att de får torka.

  2. Pensla squashskivorna med 1 1/2 msk olja och grilla ca 2 min på varje sida i grillpanna eller på grillen. Låt svalna.

  3. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda vitlök, citronskal, örterna och 3 msk olja.

  4. Lägg squashskivorna på ett fat och ringla över kryddoljan. Hyvla över tunna skivor pecorino.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!