40 minuter
Grillad mangold, fläskkotletter, riven tomat och solroskärnor – gör så här:
- Gnid in fläskkotletterna med en blandning av paprikapulver, socker,
1/2 tsk salt och chiliflakes. Låt stå i rumstemperatur 1/2–1 timme. Tänd grillen, håll halva grillytan fri från glöd. - Halvera tomaterna. Håll tomaten på skalsidan, och riv dem på den grova sidan på ett rivjärn Släng bort skalet. Låt tomaten rinna av i en sil ca 10 min. Blanda tomatköttet med 2 msk olja och 1 krm salt.
- Skär bort roten på kronärtskockorna och ta bort de yttre bladen. Halvera kronärtskockorna. Pensla dem med 2 msk olja.
- Grilla kronärtskockorna indirekt 10–15 min. Ta dem från värmen. Ringla över 2 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt.
- Grilla fläskkotletterna indirekt 6–8 min på varje sida tills de är genomgrillade.
- Grilla potatisen direkt 2–3 min på varje sida tills de fått ordentligt med färg.
- Blanda mangolden med 1 msk olja och grilla den direkt 10–20 sekunder på varje sida tills den mjuknar. Krydda med 1/2 tsk salt.
- Blanda kronärtskockor, potatis, mangold och rostade solrosfrön. Vänd fläskkotletterna över varm glöd så att de blir varma. Skär köttet i skivor. Servera kotletten med grönsakerna och riven tomat.