00000

Makrillens smakrika kött lämpar sig utmärkt för grillning, men använd helst ett tätt galler eller halster. Både salsa och potatissallad serveras ljumma till den nygrillade fisken.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 makrillfiléer, små
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Salsa

2 schalottenlökar
1 msk olivolja
2 tsk dijonsenap, grov
2 msk kapris
0,5 dl vitt vin, torrt
2 msk persilja, hackad
1 msk smör

Potatissallad

2 schalottenlökar
8 färskpotatisar, kokta
8 rödbetor, kokta små
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

1. Potatissallad: Skala och skiva schalottenlöken. Skiva potatis och rödbetor och värm med olivoljan i en kastrull. Vänd ner schalottenlöken och krydda med salt och peppar.
2. Salsa: Skala och hacka schalottenlöken. Stek den långsamt mjuk i olivoljan. Tillsätt senap och kapris och låt fräsa med en stund. Häll på vinet. Rör i persilja och smör, rör tills smöret smält.
3. Gnid in filéerna med olivoljan, salta och peppra. Grilla fisken hastigt på utegrill eller i grillpanna. För små filéer räcker en dryg minut på varje sida.
4. Servera makrillen på en bädd av potatissallad. Klicka salsan runt om.