40 minuter + tid att grilla
Grillad majskyckling med sparris, fänkål och manchegokräm – gör så här:
- Manchegokräm: Riv osten. Koka upp grädden. Ta kastrullen åt sidan och rör i osten. Krydda med salt och cayennepeppar. Låt krämen kallna i kylen.
- Krydda kycklingfiléerna runtom med 1 tsk salt och peppar. Grilla filéerna på indirekt värme tills de är genomgrillade, 68° innertemperatur, ca 20 min.
- Ansa och skär fänkålen i breda klyftor. Bryt av den nedre delen på sparrisen.
- Blanda fänkål och sparris med olja och 1 tsk salt. Grilla fänkålen vid sidan om kycklingen ca 10 min och sparrisen ca 5 min.
- Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Halvera de grillade fänkålsklyftorna och sparrisen. Blanda grönsakerna med spenaten.
- Hacka gräslöken och blanda i ostkrämen. Skär kycklingen i skivor. Servera kycklingen med grillade grönsaker, spenat, rädisor, oliver och manchegokräm.