3.33.33.33.33.3

Grillad majskyckling med sparris, fänkål och manchegokräm är lyxigt från grillen. Manchegokräm och gröna oliver med sardeller är smaker som passar till svenska primörer och grillad kyckling.  

För 4 personer:

Ingredienser

2 majskycklingfiléer, stora (à 300 g)
1 + 1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 fänkålsstånd, stort
250 g sparris, grön
2 msk rapsolja
1 knippa rädisor
100 g babyspenat, spenat
10 oliver, gröna med sardeller, helst spanska

Manchegokräm:

100 g manchegoost
1,5 dl vispgrädde
2 krm salt
0,5 krm cayennepeppar
0,5 kruka gräslök

40 minuter + tid att grilla

Grillad majskyckling med sparris, fänkål och manchegokräm – gör så här:

  1. Manchegokräm: Riv osten. Koka upp grädden. Ta kastrullen åt sidan och rör i osten. Krydda med salt och cayennepeppar. Låt krämen kallna i kylen.
  2. Krydda kycklingfiléerna runtom med 1 tsk salt och peppar. Grilla filéerna på indirekt värme tills de är genomgrillade, 68° innertemperatur, ca 20 min.
  3. Ansa och skär fänkålen i breda klyftor. Bryt av den nedre delen på sparrisen.
  4. Blanda fänkål och sparris med olja och 1 tsk salt. Grilla fänkålen vid sidan om kycklingen ca 10 min och sparrisen ca 5 min.
  5. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Halvera de grillade fänkålsklyftorna och sparrisen. Blanda grönsakerna med spenaten.
  6. Hacka gräslöken och blanda i ostkrämen. Skär kycklingen i skivor. Servera kycklingen med grillade grönsaker, spenat, rädisor, oliver  och manchegokräm.