Grillad majskyckling med sparris, fänkål och manchegokräm

Grillad majskyckling med sparris, fänkål och manchegokräm är lyxigt från grillen. Manchegokräm och gröna oliver med sardeller är smaker som passar till svenska primörer och grillad kyckling.  
Foto: Helén Pe
Foto: Helén Pe Foto: Helen Pe / BMB

Ingredienser

  • 2 majskycklingfiléer - stora (à 300 g)
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 fänkålsstånd - stort
  • 250 g sparris - grön
  • 2 msk rapsolja
  • 1 knippa rädisor
  • 100 g babyspenat - spenat
  • 10 oliver - gröna med sardeller, helst spanska

Manchegokräm

  • 100 g manchego
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 kruka gräslök

Gör så här

  1. Manchegokräm: Riv osten. Koka upp grädden. Ta kastrullen åt sidan och rör i osten. Krydda med salt och cayennepeppar. Låt krämen kallna i kylen.

  2. Krydda kycklingfiléerna runtom med 1 tsk salt och peppar. Grilla filéerna på indirekt värme tills de är genomgrillade, 68° innertemperatur, ca 20 min.

  3. Ansa och skär fänkålen i breda klyftor. Bryt av den nedre delen på sparrisen.

  4. Blanda fänkål och sparris med olja och 1 tsk salt. Grilla fänkålen vid sidan om kycklingen ca 10 min och sparrisen ca 5 min.

  5. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Halvera de grillade fänkålsklyftorna och sparrisen. Blanda grönsakerna med spenaten.

  6. Hacka gräslöken och blanda i ostkrämen. Skär kycklingen i skivor. Servera kycklingen med grillade grönsaker, spenat, rädisor, oliver  och manchegokräm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!