Grillad majs, zucchini och halloumi med krämig kronärtskockspasta

00000

Recept på grillad majs, zucchini och halloumi med krämig kronärtskockspasta. Det här är en riktigt matig vegetarisk rätt.

För 4 personer:

Ingredienser

1 zucchini
2 halloumiostar, (à 200 g)
4 majskolvar, med blast
300 g pasta, valfri

Kronärtskockspesto:

1 burk kronärtskockshjärtan, (240 g)
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 dl parmesanost, riven
1 tsk vinäger, t ex sherryvinäger
2 krm salt
1 krm nymald, svartpeppar

Krutonger:

2 skivor vitt bröd, t ex surdegsbröd eller formfranska
2 msk olivolja
1 msk smör
1 krm salt

Citronmarinad:

1 kruka persilja
1 citron
0,5 dl olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

persilja

40 minuter

Grillad majs, zucchini och halloumi med krämig kronärtskockspasta — gör så här:

  1. Pesto: Häll av och krama ur kronärtskockorna med händerna. Skala vitlöken. Mixa kronärtskockor, vitlök och olja. Tillsätt ost och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  2. Krutonger: Skär brödet i grova bitar. Stek dem i olja och smör tills de är frasiga. Krydda med salt. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Marinad: Hacka persiljan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Blanda persilja, citronskal och citronsaft med oljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär zucchinin i ½ cm tjocka långa skivor. Skär osten i skivor. Grilla zucchinin ca 2 min på varje sida, halloumin ca 1 minut på varje sida och majskolvarna ca 10 min runt om. Lägg upp på fat och ringla över citronmarinaden.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med kronärtskockspeston.
  6. Servera pastan med grillade grönsaker och krutonger.