40 minuter
Grillad majs, zucchini och halloumi med krämig kronärtskockspasta — gör så här:
- Pesto: Häll av och krama ur kronärtskockorna med händerna. Skala vitlöken. Mixa kronärtskockor, vitlök och olja. Tillsätt ost och vinäger. Krydda med salt och peppar.
- Krutonger: Skär brödet i grova bitar. Stek dem i olja och smör tills de är frasiga. Krydda med salt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Marinad: Hacka persiljan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Blanda persilja, citronskal och citronsaft med oljan. Krydda med salt och peppar.
- Skär zucchinin i ½ cm tjocka långa skivor. Skär osten i skivor. Grilla zucchinin ca 2 min på varje sida, halloumin ca 1 minut på varje sida och majskolvarna ca 10 min runt om. Lägg upp på fat och ringla över citronmarinaden.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med kronärtskockspeston.
- Servera pastan med grillade grönsaker och krutonger.