Grillad majs med yuzumajonnäs

Recept på grillad majs med krämig majonnäs och japanska kryddor. 
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 4 majskolvar
  • 4 msk koriander - hackad
  • 2 tsk shichimi togarashi - se nedan
  • 2 tsk sesamfrön - rostade, gärna svarta och vita

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 2 msk yuzujuice - eller pressad citron eller lime
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk soja - japansk
  • 3,5 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Koka majsen i saltat vatten ca 10 min. Låt rinna av. Grilla majsen runt om. 

  2. Yuzumajonnäs: Knäck ägget i en mixerkanna och häll i yuzu, vinäger, soja och olja. Sänk ner en mixerstav och mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt. 

  3. Toppa majsen med majonnäs, koriander, shichimi togarashi och sesamfrön. 

Shichimi togarash

10 min, Till ca 1 1/2 dl

Pepprig fröblandning, god att strö över asiatiska rätter.

1 bit torkad pomerans

2 msk sichuanpeppar

2 ½ msk koreanskt chilipulver (gochugaru)

1 msk asiatiska torkade små chili

1 tsk mald ingefära

1 ark norialger

1 tsk svarta vallmofrön

1 msk rostade sesamfrön

1 msk hampafrön

Gör så här:

1. Riv pomeransskalet. Mixa eller mortla alla kryddor utom sesam- och hampafrön.

2. Tillsätt sesam- och hampafrön och mortla grovt, det ska fortfarande vara en del hela frön i blandningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!