Grillad majs med yuzumajonnäs

Recept på grillad majs med krämig majonnäs och japanska kryddor. 

För 4 personer

Ingredienser

4 majskolvar
4 msk koriander hackad
2 tsk shichimi togarashi, se nedan
2 tsk sesamfrön rostade, gärna svarta och vita

Majonnäs:

1 ägg
2 msk yuzujuice eller pressad citron eller lime
1 msk risvinäger
1 msk soja japansk
3,5 dl rapsolja
2 krm salt

30 minuter

Grillad majs med yuzumajonnäs – gör så här:

  1. Koka majsen i saltat vatten ca 10 min. Låt rinna av. Grilla majsen runt om. 
  2. Yuzumajonnäs: Knäck ägget i en mixerkanna och häll i yuzu, vinäger, soja och olja. Sänk ner en mixerstav och mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt. 
  3. Toppa majsen med majonnäs, koriander, shichimi togarashi och sesamfrön. 

 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

Shichimi togarash

10 min, Till ca 1 1/2 dl
Pepprig fröblandning, god att strö över asiatiska rätter.

1 bit torkad pomerans
2 msk sichuanpeppar
2 ½ msk koreanskt chilipulver (gochugaru)
1 msk asiatiska torkade små chili
1 tsk mald ingefära
1 ark norialger
1 tsk svarta vallmofrön
1 msk rostade sesamfrön
1 msk hampafrön

Gör så här:
1. Riv pomeransskalet. Mixa eller mortla alla kryddor utom sesam- och hampafrön.
2. Tillsätt sesam- och hampafrön och mortla grovt, det ska fortfarande vara en del hela frön i blandningen.