30 minuter
Grillad majs med yuzumajonnäs – gör så här:
- Koka majsen i saltat vatten ca 10 min. Låt rinna av. Grilla majsen runt om.
- Yuzumajonnäs: Knäck ägget i en mixerkanna och häll i yuzu, vinäger, soja och olja. Sänk ner en mixerstav och mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt.
- Toppa majsen med majonnäs, koriander, shichimi togarashi och sesamfrön.
Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!
Shichimi togarash
10 min, Till ca 1 1/2 dl
Pepprig fröblandning, god att strö över asiatiska rätter.
1 bit torkad pomerans
2 msk sichuanpeppar
2 ½ msk koreanskt chilipulver (gochugaru)
1 msk asiatiska torkade små chili
1 tsk mald ingefära
1 ark norialger
1 tsk svarta vallmofrön
1 msk rostade sesamfrön
1 msk hampafrön
Gör så här:
1. Riv pomeransskalet. Mixa eller mortla alla kryddor utom sesam- och hampafrön.
2. Tillsätt sesam- och hampafrön och mortla grovt, det ska fortfarande vara en del hela frön i blandningen.