Grillad majs med färska örter och smör

Grillad majs med blast, färska örter och smör är perfekt till en texmexkryddad, grillad entrecôte eller maffiga burgare.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 majskolvar - med blast
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 kruka gräslök
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg majskolvarna i rikligt med vatten ca 4 timmar för att blasten inte ska börja brinna.

  2. Ta upp majskolvarna och låt dem rinna av på en kökshandduk. Lägg dem på grillen och grilla ca 20 min. Vänd dem flera gånger under tiden.

  3. Strimla persilja och gräslök. Servera majsen direkt från grillen med örter, smör och salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!