00000

Mozzarella, skinka och lite pepprig smak från rucola blir perfekt fyllning i mackan. Välj gärna ett grövre bröd med fibrer.

För 2 personer

Ingredienser

50 g ciabattabröd
2 tsk pesto
125 g mozzarellaost light
2 skivor rökt skinka
50 g rucolasallad
10 körsbärstomater

10 min

Gör så här:

  1. Klyv bröden och bred underdelen med pesto. Skiva osten och lägg den, skinkan och hälften av rucolan på bröden. Lägg på överdelen.
  2. Grilla de dubbla mackorna i smörgåsgrill eller våffeljärn ca 4 min tills de fått fin färg.
  3. Servera mackorna, skurna i trekanter, med resten av rucolan och tomater.

Vi rekommenderar den här från Kökets Favoriter till dina mackor:

Lättskött mackjärn: Gå till smörgåsgrillen här!

Fler recept med: Barn och familj, Grönsaker, Mackor, Smalt