00000

Grillad macka med karré och surkål är en variant på den klassiska amerikanska mackan Reuben men här med fläskkarré i stället för nötkött.

För 2 personer:

Ingredienser

200 g fläskkarré, stekt
4 skivor levainbröd, stora
2 saltgurkor
0,5 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 dl surkål

Tillbehör:

sallad
tomater

15 minuter

Grillad macka med karré och surkål – gör så här:

  1. Skär köttet i tunna skivor. Skär saltgurkan i skivor på längden.
  2. Blanda majonnäs och senap. Bred blandningen på brödskivorna. Lägg kött, surkål och gurka på  2 brödskivor. Lägg på de andra brödskivorna och tryck ihop.
  3. Grilla mackorna när de ska ätas i smörgåsgrill eller stek dem i stekpanna ca 3 min på varje sida tills de fått fin färg. Servera med sallad och tomater.
Fler recept med: Fläskkött, Kött, Mackor