Grillad macka med karré och surkål

Grillad macka med karré och surkål är en variant på den klassiska amerikanska mackan Reuben men här med fläskkarré i stället för nötkött.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 g fläskkarré - stekt
  • 4 skivor levainbröd - stora
  • 2 saltgurkor
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl surkål

Tillbehör

  • sallad
  • tomater

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna skivor. Skär saltgurkan i skivor på längden.

  2. Blanda majonnäs och senap. Bred blandningen på brödskivorna. Lägg kött, surkål och gurka på  2 brödskivor. Lägg på de andra brödskivorna och tryck ihop.

  3. Grilla mackorna när de ska ätas i smörgåsgrill eller stek dem i stekpanna ca 3 min på varje sida tills de fått fin färg. Servera med sallad och tomater.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!