När man grillar köttet med grönsakerna behåller de sin krispighet och spänst.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 lövbiffar (à 100 g)
1 tsk kinesisk soja
75 g förvällda haricots verts
100 g förvälld minimajs
10 tandpetare
0,5 tsk salt
1 nypa svartpeppar nymald
1 tsk sesamfrön
1 tsk olja

Tillbehör

100 g äggnudlar
3 dl wokgrönsaker djupfrysta eller färska
2 msk sweet chilisås

Grillad lövbiffsrulad med grönsaker

  1. Bred ut lövbiffarna på en skärbräda och pensla båda sidorna med soja.
  2. Lägg bönorna på köttet. Dela majskolvarna på längden och lägg på även dem. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Blir det för mycket grönsaker kan man dela varje lövbiff och göra två rullar.
  3. Salta och peppra rullarna och strö över sesamfrön. Stek dem runt om i olja i stek- eller grillpanna 1–2 minuter eller på utegrillen.
  4. Servera med kokta nudlar, wokade grönsaker och sweet chilisås.

Ca 446 kcal/portion varav ca 10 g fett, 47 g kolhydrater, 40 g protein