Grillad lövbiffsrulad med grönsaker

00000

När man grillar köttet med grönsakerna behåller de sin krispighet och spänst.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 lövbiffar, (à 100 g)
1 tsk soja, kinesisk
75 g haricots verts, förvällda
100 g minimajs, förvällda
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 tsk sesamfrön
1 tsk rapsolja

Tillbehör:

100 g äggnudlar
3 dl wokgrönsaker, djupfrysta eller färska
2 msk sweet chilisås

20 minuter

Grillad lövbiffsrulad med grönsaker – gör så här:

  1. Bred ut lövbiffarna på en skärbräda och pensla båda sidorna med soja.
  2. Lägg bönorna på köttet. Dela majskolvarna på längden och lägg på även dem. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Blir det för mycket grönsaker kan man dela varje lövbiff och göra två rullar.
  3. Salta och peppra rullarna och strö över sesamfrön. Stek dem runt om i olja i stek- eller grillpanna 1–2 minuter eller på utegrillen.
  4. Servera med kokta nudlar, wokade grönsaker och sweet chilisås.