Grillad lök och sparris med kikärtscrème  

Grillad lök och sparris med kikärtscrème är somrigt och gott. Kikärtscrèmen kan göras 2–3 timmar i förväg och förvaras i kyl.  
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 250 g sparris - grön
  • 1 knippa salladslök - eller färsk sommarlök

Kikärtscrème

  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 0,5 dl tahini (sesampasta)
  • 0,5 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk koriander - mald
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk sesamfrön - vita
  • 1 tsk spiskummin - hel

Gör så här

  1. Kikärtscrème: Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa kikärter, tahini, yoghurt, vatten, olja, citronsaft och kryddor till en slät röra. Krydda med salt.

  2. Ansa sparris och lök. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Grilla sparris och lök på het grill tills de är mjuka, ca 5 min.

  3. Bred ut crèmen på ett fat. Ringla över olja och strö över sesamfrön och spiskummin. Toppa med de grillade grönsakerna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!