00000

Grillad lök och sparris med kikärtscrème är somrigt och gott. Kikärtscrèmen kan göras 2–3 timmar i förväg och förvaras i kyl.  

För 4 personer:

Ingredienser

250 g sparris, grön
1 knippa salladslök, eller färsk sommarlök

Kikärtscrème:

1 burk kikärter, (400 g)
0,5 dl tahini
0,5 dl yoghurt, turkisk
0,5 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk citron, pressad
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk koriander, mald
0,5 tsk salt

Garnering:

1 msk olivolja
2 tsk sesamfrön, vita
1 tsk spiskummin, hel

20 minuter

Grillad lök och sparris med kikärtscrème – gör så här:

  1. Kikärtscrème: Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa kikärter, tahini, yoghurt, vatten, olja, citronsaft och kryddor till en slät röra. Krydda med salt.
  2. Ansa sparris och lök. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Grilla sparris och lök på het grill tills de är mjuka, ca 5 min.
  3. Bred ut crèmen på ett fat. Ringla över olja och strö över sesamfrön och spiskummin. Toppa med de grillade grönsakerna och servera.

 

Fler recept med: Grilla, Grönsaker, Tillbehör