Grillad laxsida med honungsglaze

00000

Recept på grillad laxsida med honungsglaze. Lättlagat på grillen för både stora och små smaklökar. Ett smidigt sätt att laga mat åt många.

För 8 personer:

Ingredienser

1 kilo laxfilé, benfri med skinn

Honungsglaze:

1 citron, gärna ekologisk
0,5 dl honung
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + 1 timme i kyl + 20 minuter på grillen

Grillad laxsida med honungsglaze — gör så här:

  1. Glaze: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda smör, citronskal, honung, salt och peppar till en glaze. Pensla laxens köttsida med glazen.
  2. Vik ett folieark dubbelt med samma längd som laxsidan och lägg laxen på folien. Låt stå i kylen ca 1 timme.
  3. Tänd grillen och låt den bli riktigt het. Skjut kolen åt sidan. Lägg foliearket med laxen mitt på grillen med kolen runt om. Lägg på locket och grilla ca 20 min, till 50° innertemperatur.
  4. Pensla med glazen då och då under grillningen.

Recept av Viktoria Buskqvist

Fler recept med: Fisk, Grilla, Lax, Övrigt