Grillad laxsida med honungsglaze

Recept på grillad laxsida med honungsglaze. Lättlagat på grillen för både stora och små smaklökar. Ett smidigt sätt att laga mat åt många.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé - benfri med skinn

Honungsglaze

  • 1 citron - gärna ekologisk
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl honung
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Glaze: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda smör, citronskal, honung, salt och peppar till en glaze. Pensla laxens köttsida med glazen.

  2. Vik ett folieark dubbelt med samma längd som laxsidan och lägg laxen på folien. Låt stå i kylen ca 1 timme.

  3. Tänd grillen och låt den bli riktigt het. Skjut kolen åt sidan. Lägg foliearket med laxen mitt på grillen med kolen runt om. Lägg på locket och grilla ca 20 min, till 50° innertemperatur.

  4. Pensla med glazen då och då under grillningen.

Recept av Viktoria Buskqvist

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!