00000

För att laxburgarna ska hålla ihop lättare under transporten bryner vi dem hastigt i stekpannan och grillar dem sedan färdigt på utegrillen.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g ben- och skinnfri laxfilé
0,5 jalapeño eller spansk peppar
1 tsk salt
0,5 lime, rivet skal
1 ägg

Tillbehör

4 grillat bröd
100 g grillade grönsaker
1 chili- och mangosås
1 räk- och avokadosås

1. Hacka hälften av laxen och mixa resten. Blanda ihop.
2. Finhacka chilin. Rör ner chili, salt, limeskal och ägg.
3. Forma burgare. Bryn dem först lätt i stekpanna på spisen och grilla dem senare ca 2 minuter på varje sida i ett halster över glöd eller låt dem steka färdigt direkt i stekpannan på svag värme.

Fler recept med: Barn och familj, Fisk