00000

Recept på grillad lax med senapsfrörub. Fantastisk smakbrytning mellan sött och hett i sommarens enklaste grillrätt.

För 8 personer

Ingredienser

8 skinn- och benfria laxbitar, (á200 g)

Senapsfrörub

2 msk bruna senapsfrön
1 msk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar

Druvsallad

1 kilo kärnfria gröna druvor
6 salladslökar
1-2 röda chili, t ex spansk peppar
1 dl olivolja med citronsmak
2 tsk flingsalt

40 min

Grillad lax med senapsfrörub

 

1. Stöt senapsfröna i mortel och blanda med salt och de båda pepparsorterna. Krydda laxbitarna med kryddblandningen.
2. Sallad: Halvera vindruvorna. Ansa och finstrimla salladslöken. Hacka chilin med kärnor och innerväggar. Blanda druvor, lök och chili. Häll över olja och krydda med salt.
3. Låt grillkolen brinna ner till en askgrå glödbädd. Grilla laxbitarna ca 3 min på varje sida, totalt 12 min.
4. Servera laxbitarna på en bädd av druvsallad.