4.14.14.14.14.1

Recept på grillad lax med senapsfrörub. Fantastisk smakbrytning mellan sött och hett i sommarens enklaste grillrätt.

För 8 personer

Ingredienser

8 laxbitar, skinn- och benfria (à 200 g)

Senapsfrörub

2 msk bruna senapsfrön
1 msk salt
1 tsk svartpeppar, nymald
1/2 tsk cayennepeppar

Druvsallad

1 kilo gröna druvor, kärnfria
6 salladslökar
1-2 röda chili, t ex spansk peppar
1 dl olivolja, med citronsmak
2 tsk flingsalt

40 min

Grillad lax med senapsfrörub – gör så här:

 

  1. Stöt senapsfröna i mortel och blanda med salt och de båda pepparsorterna. Krydda laxbitarna med kryddblandningen.
  2. Sallad: Halvera vindruvorna. Ansa och finstrimla salladslöken. Hacka chilin med kärnor och innerväggar. Blanda druvor, lök och chili. Häll över olja och krydda med salt.
  3. Låt grillkolen brinna ner till en askgrå glödbädd. Grilla laxbitarna ca 3 min på varje sida, totalt 12 min.
  4. Servera laxbitarna på en bädd av druvsallad.