00000

Recept på grillad lax med rosmarinpotatis. Färskpotatis förknippas ofta med dill, men här är det rosmarin som sätter smak på potatissalladen.

För 4 personer

Ingredienser

600 g laxfilé med skinnet kvar
0,5 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Sallad:

800 g färskpotatis
0,5 rosmarin, kruka (ca 1 dl löst packade blad)
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
300 g haricots verts
1 körsbärstomater, ask (250 g)
1 påse mâchesallad, (80 g påse)

Grillad lax med rosmarinpotatis

 

1. Sallad: Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Repa bladen från rosmarinen och mixa tillsammans med olja, vatten, vinäger och salt. Låt potatisen rinna av och skär den i halvor. Häll över dressingen.
2. Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten ca 4 min. Låt dem rinna av och svalna. Halvera tomaterna. Blanda potatisen med bönor, tomater och sallad.
3. Skär laxen i fyra bitar. Pensla dem med olja och strö över salt och peppar. Grilla laxen ca 3 min på varje sida. Servera laxen med potatissalladen till.