40 minuter + tid att grilla
Grillad lax med rabarber- och nudelsallad – gör så här:
- Blanda soja, olja och salt. Pensla laxen på köttsidan med blandningen och strö över sesamfrön. Låt stå ca 10 min.
- Ansa rabarbern. Skär av blasten från löken och halvera lökarna, spara blasten. Blanda rabarber och lökhalvor med 1 msk olja och salt. Grilla dem på indirekt värme ca 10 min.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och klipp nudlarna i mindre bitar. Ansa och halvera sockerärterna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.
- Skär rabarber och lök i mindre bitar. Strimla lökblasten. Värm rabarber, lök, nudlar och sockerärter i en stekpanna med 2 msk olja. Tillsätt soja, limesaft, socker och salt. Grovhacka jordnötterna och blanda ner dem i nudlarna.
- Skär laxen i 4 portionsbitar. Grilla fisken direkt med skinnsidan nedåt ca 8 min eller runtom i grillpanna ca 2 min på varje sida. Servera den nygrillade fisken med rabarber- och nudelsallad och garnera med bladpersilja och limeklyftor.