Grillad lax med persikosalsa och quinoasallad

Recept på grillad lax med persikosalsa och quinoasallad.
Allt om Mat
Recept på grillad lax med persikosalsa  och quinoasallad.
Recept på grillad lax med persikosalsa och quinoasallad. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Salsa

  • 2 persikor
  • 4 salladslökar
  • 1 lime - + 1 lime
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 krm salt

Sallad

  • 2 dl quinoa - svart
  • 100 g babyspenat - färsk
  • 2 tomater

Sallad

  1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Ansa spenaten. Tärna tomaterna. Blanda quinoan med spenat och tomat.

Salsa

  1. Kärna ur och skär persikorna i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Pressa saften ur 1 lime och blanda med sweet chili. Rör i persikor och lök. Smaka av med salt.

  2. Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med salt och peppar. Grilla laxen på utegrill eller i grillpanna ca 3 min på varje sida. Lägg upp salladen på ett fat. Bryt laxen i bitar och lägg den ovanpå. Toppa med lite av salsan och servera resten till. Skär 1 lime i klyftor och servera till.

Här är fler goda recept på lax i ugn!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!