Grillad lax med citrontimjan

Laxen blir saftigare när den grillas på indirekt värme. Servera laxen med färskpotatis eller blomkålssallad (se recept nedan).

10 min + 10-15 min grillning

Grillad lax med citrontimjan

 

1. Gnid in köttsidan på laxen med 1 msk olja. Grilla den med köttsidan ner 2–3 min.
2. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet och skiva halva limen. Fördela limeskal, limeskivor samt timjankvistar över laxen. Pressa över saften från den resterande limehalvan. Ringla över 1 msk olja och krydda med 1  1/2 msk flingsalt och 2 krm peppar.
3. Grilla laxen med skinnsidan ner på indirekt värme under lock till 54° innertemperatur, ca 10–15 min. Servera med tillbehör.

Se recept på blomkålssallad nedan.

Recept från /LagaLätt