3.33.33.33.33.3

Grillad lax med chili- och limesmör går också bra att grilla i ett halster. Grilla laxbiten på köttsidan över kolen ca 2 min och lägg den med skinnsidan nedåt på indirekt värme.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g laxfilé, med skinn
1 msk rapsolja
2 citroner
250 g grön sparris

Chili- och limesmör:

100 g smör, rumsvarmt
1 lime
2 krm chiliflakes
2 krm salt

Tillbehör:

kokt färskpotatis

20 minuter + tid på grillen

Grillad lax med chili- och limesmör – gör så här:

  1. Tänd grillen och vänta tills glödbädden blivit grå.
  2. Smör: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda smöret med limeskal och chiliflakes. Krydda med salt.
  3. Pensla laxens skinnsida med olja. Lägg laxsidan på en bit aluminiumfolie med skinnsidan ner. Lägg laxen över indirekt värme. Sätt på locket och grilla till 56° innertemperatur, beräkna ca 15 min.
  4. Bryt av den nedre delen på sparrisen och släng bort. Skölj citronerna i ljummet vatten och halvera dem. Grilla sparrisen runt om. Grilla citronhalvorna med snittytan ner.
  5. Servera laxen med smöret, grillade grönsaker och kokt färskpotatis.