00000

Den grillade lammsteken med bulgursallad får spännande smak av spiskummin, paprika och ingefära. Perfekt matchning!

För 6 personer:

Ingredienser

1 lammstek, urbenad (ca 1,4 kilo)

Marinad:

0,5 dl olivolja
2 msk citron, pressad
2 msk honung
1 msk spiskummin, mald
2 tsk salt
1,5 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära, mald
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Sallad:

4 dl bulgur
2 zucchini
3 röda paprikor
1 msk olivolja, + 3 msk
0,5 tsk salt, + 1 tsk
2 msk citron, pressad
1 krm cayennepeppar
1 knippa bladpersilja
1,5 dl cashewnötter

Tillbehör:

turkisk yoghurt smaksatt med pressad vitlök och rivet citronskal

45 minuter + 6 timmar i marinad + 2 timmar på grillen

Grillad lammstek med bulgursallad – gör så här:

  1. Marinad: Blanda olja, citronsaft, honung och kryddor i en plastpåse. Lägg i lammsteken och låt den marinera i kylen ca 6 timmar.
  2. Ta lammsteken ur marinaden och grilla den indirekt i ca 150° ca 2 timmar. Köttets innertemperatur ska vara ca 65°. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor.
  3. Sallad: Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  4. Ansa och skär zucchinin i skivor på längden. Kärna ur och skär paprikan i breda klyftor. Blanda grönsakerna med 1 msk olja och 1/2 tsk salt. Grilla dem direkt över glöden på galler ca 3 min på varje sida.
  5. Skär grönsakerna i mindre bitar och blanda dem med bulgur, 3 msk olja, 1 tsk salt, citronsaft och cayennepeppar. Strimla persiljan och blanda ner i salladen tillsammans med cashewnötterna.
  6. Servera lammsteken med bulgursalladen och en klick smaksatt yoghurt.

Grilla gott med Grillboken

Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.

grillboken