Grillad lammstek med bulgursallad

Den grillade lammsteken med bulgursallad får spännande smak av spiskummin, paprika och ingefära. Perfekt matchning!
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 lammstek - urbenad (ca 1,4 kilo)

Marinad

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk honung
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 2 tsk salt
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Sallad

  • 4 dl bulgur
  • 2 zucchini
  • 3 röda paprikor
  • 1 msk olivolja - + 3 msk
  • 0,5 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1,5 dl cashewnötter

Tillbehör

  • turkisk yoghurt - smaksatt med pressad vitlök och rivet citronskal

Gör så här

  1. Marinad: Blanda olja, citronsaft, honung och kryddor i en plastpåse. Lägg i lammsteken och låt den marinera i kylen ca 6 timmar.

  2. Ta lammsteken ur marinaden och grilla den indirekt i ca 150° ca 2 timmar. Köttets innertemperatur ska vara ca 65°. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor.

  3. Sallad: Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen.

  4. Ansa och skär zucchinin i skivor på längden. Kärna ur och skär paprikan i breda klyftor. Blanda grönsakerna med 1 msk olja och 1/2 tsk salt. Grilla dem direkt över glöden på galler ca 3 min på varje sida.

  5. Skär grönsakerna i mindre bitar och blanda dem med bulgur, 3 msk olja, 1 tsk salt, citronsaft och cayennepeppar. Strimla persiljan och blanda ner i salladen tillsammans med cashewnötterna.

  6. Servera lammsteken med bulgursalladen och en klick smaksatt yoghurt.

Grilla gott med Grillboken

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!