40 min + 20 min i ugn
Grillad lammrostbiff med lättstuvad spetskål och tryffel – gör så här:
- Rosta rosépeppar och senapsfrön i torr stekpanna. Stöt grovt i mortel.
- Gnid in köttet med kryddor, salt och peppar och låt vila ca 15 min i rumstemperatur.
- Lättstuvad spetskål: Skär kålen i grova bitar, ca 2 x 2 cm. Koka hastigt i saltat vatten. Låt rinna av.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör ihop till en smet. Häll på mjölk och grädde och sjud ca 10 min, tills såsen börjat tjockna. Tillsätt yoghurt, tryffelolja , salt och peppar. Hacka dillen.
- Sätt ugnen på 175 grader. Grilla eller stek köttet runt om. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga köttet mitt i ugnen till 60 grader innertemperatur. Låt vila ca 10 min innan köttet skärs i skivor.
- Värm såsen och tillsätt kål och dill precis före servering. Servera till det nygrillade köttet. Ringla över olivolja.