00000

Recept på rostbiff som är lätt att lyckas med. Rumstemperera köttet innan det steks eller grillas för bästa resultat.

För 4 personer

Ingredienser

Grillad lammrostbiff

2 lammrostbiffar (à 400 g)
1 msk rosépeppar,
1/2 msk senapsfrön
2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Lättstuvad spetskål

700 g spetskål
50 g smör
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk tryffelolja
1 1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1/2 kruka dill
1 msk olivolja

40 min + 20 min i ugn

Grillad lammrostbiff med lättstuvad spetskål och tryffel – gör så här:

  1. Rosta rosépeppar och senapsfrön i torr stekpanna. Stöt grovt i mortel.
  2. Gnid in köttet med kryddor, salt och peppar och låt vila ca 15 min i rumstemperatur.
  3. Lättstuvad spetskål: Skär kålen i grova bitar, ca 2 x 2 cm. Koka hastigt i saltat vatten. Låt rinna av.
  4. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör ihop till en smet. Häll på mjölk och grädde och sjud ca 10 min, tills såsen börjat tjockna. Tillsätt yoghurt, tryffelolja , salt och peppar. Hacka dillen.
  5. Sätt ugnen på 175 grader. Grilla eller stek köttet runt om. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga köttet mitt i ugnen till 60 grader innertemperatur. Låt vila ca 10 min innan köttet skärs i skivor.
  6. Värm såsen och tillsätt kål och dill precis före servering. Servera till det nygrillade köttet. Ringla över olivolja.
Fler recept med: Fest, Huvudrätter - varmrätter, Lamm