Fetadippen är rejält syrlig men passar bra till den grillade lammfärskebaben.

För 4 personer

Ingredienser

500 g lammfärs
2 msk mynta hackad
1 tsk salt 1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
3 tomater
1 squash (ca 300 g)
4 pitabröd

Dipp:

100 g fetaost
2 msk citron pressad
2 msk vatten
0,5 dl mynta
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

myntablad

Grillad lammfärskebab med fetadipp – gör så här:

  1. Krydda färsen med mynta, 1 tsk salt och peppar. Forma dem till avlånga biffar. Skär tomaterna i tjocka skivor. Ansa och skär squashen i ca 1 cm tjocka skivor. Strö 1 tsk salt på grönsakerna.
  2. Bryt osten i mindre bitar. Blanda ost, citronsaft och vatten, mynta, olja och peppar.
  3. Grilla lammfärskebaberna runt om ca 8 min. Grilla tomat- och squashskivor vid sidan om ca 2 min på varje sida. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera lammfärskebaberna med fetadipp, grönsaker och pitabröd.