Grillad lammfärskebab med fetadipp

Fetadippen är rejält syrlig men passar bra till den grillade lammfärskebaben.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 2 msk mynta - hackad
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 tomater
  • 1 zucchini - (ca 300 g)
  • 4 pitabröd

Dipp

  • 100 g fetaost
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • myntablad

Gör så här

  1. Krydda färsen med mynta, 1 tsk salt och peppar. Forma dem till avlånga biffar. Skär tomaterna i tjocka skivor. Ansa och skär zucchini i ca 1 cm tjocka skivor. Strö 1 tsk salt på grönsakerna.

  2. Bryt osten i mindre bitar. Blanda ost, citronsaft och vatten, mynta, olja och peppar.

  3. Grilla lammfärskebaberna runt om ca 8 min. Grilla tomat- och squashskivor vid sidan om ca 2 min på varje sida. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.

  4. Servera lammfärskebaberna med fetadipp, grönsaker och pitabröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!