3.83.83.83.83.8

Grillad lammentrecôte med chilismör är festmat från grillen. Tänk på att låta smöret stå framme en stund innan servering så det blir mjukt. Smöret kan göras dagen före servering.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g lammentrecôte, färsk
1 tsk kummin, hel
2 msk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk olivolja

Chilismör:

150 g smör, rumsvarmt
1 vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
1 tsk flingsalt

20 minuter + tid på grillen + 10 minuter för köttet att vila

Grillad lammentrecôte med chilismör – gör så här:

  1. Chilismör: Skala och finriv vitlöken. Rör ihop smöret med vitlök, sambal och flingsalt. Klicka ut smöret på en bit plastfolie och rulla ihop likt en smäll-karamell. Lägg rullen i kylen.
  2. Stöt kummin i en mortel, blanda med oregano och paprikapulver. Gnid in köttet med olja och strö kryddblandningen runtom. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Grilla köttet på indirekt värme (vid sidan av glöden) till 55–58° inner-temperatur. Ta upp och vira in köttet i bakplåtspapper och därefter aluminiumfolie. Låt vila ca 10 min.
  4. Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll över lite av stekskyn. Servera med chilismör.