Grillad lammentrecôte med chilismör

Grillad lammentrecôte med chilismör är festmat från grillen. Tänk på att låta smöret stå framme en stund innan servering så det blir mjukt. Smöret kan göras dagen före servering.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 g lammentrecôte - färsk
  • 1 tsk kummin - hel
  • 2 msk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk olivolja

Chilismör

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Chilismör: Skala och finriv vitlöken. Rör ihop smöret med vitlök, sambal och flingsalt. Klicka ut smöret på en bit plastfolie och rulla ihop likt en smäll-karamell. Lägg rullen i kylen.

  2. Stöt kummin i en mortel, blanda med oregano och paprikapulver. Gnid in köttet med olja och strö kryddblandningen runtom. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min. Krydda köttet med salt och peppar.

  3. Grilla köttet på indirekt värme (vid sidan av glöden) till 55–58° inner-temperatur. Ta upp och vira in köttet i bakplåtspapper och därefter aluminiumfolie. Låt vila ca 10 min.

  4. Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll över lite av stekskyn. Servera med chilismör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!