Grillad lammentrecôte, caesardressing och vitlökspotatis

Bjud på en riktig lyxmiddag med lammentrecôte, caesardressing och vitlökspotatis.

Gör så här:

Caesardressing

  1. Grovhacka lök och vitlök. Kör lök, vitlök, kapris, ansjovis, persilja, äggulor, senap, vinäger, citronsaft och worcestersås i mixern några varv.
  2. Tillsätt omväxlande rapsoch olivolja, lite i taget under gång. Kör tills allt är väl blandat. Ställ dressingen kallt minst 2 timmar.

Caesardressingen är rik på smaker och passar till både kött, fisk och
fågel. Satsen är riklig för fyra personer, så blanda gärna resten i en sallad någon av de närmaste dagarna. Dressingen kan förvaras i kylen en knapp vecka.

Vitlökspotatis

  1. Borsta potatisen väl. Värm olivolja i en stekpanna eller wok.
  2. Lägg i potatisen och vitlöksklyftorna med skal. Salta och stek på medelvärme under lock ca 30 min. Skaka pannan med jämna mellanrum.

Grillad lammentrecôte

  1. Olja köttet lätt, salta och peppra runt om.
  2. Grilla köttet 10–15 min runt om tills innertemperaturen är 68°. Tiden kan variera beroende på tjocklek. Låt köttet vila ca 15 min invirat i aluminiumfolie.

Du som föredrar att grilla eller steka köttet på spisen eftersteker det sedan i ugnen på 150° tills innertemperaturen är 68°.

Sparris

Blanda sparrisen med olja och salt. Grilla den ett par minuter. Skaka grillpannan under tiden.

Servering

Skiva upp köttet och strö på lite flingsalt. Servera med dressing, potatis, vitlök, sparris och sallad.

Recept från