Grillad kycklinglever på rågbröd

En variant på det älskade smørrebrødet. Rågbröd med grillad kycklinglever smaksatt med senap och syltad ingefära. Ingefäran finns färdig att köpa på burk. Friterade lökringar garnerar brödet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g kycklinglever - knappt tinad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk senap - fransk
  • 2 msk ingefära - finstrimlad syltad
  • 9 romansallad - små blad
  • 1 msk smör
  • 4 rågbröd - skivor grovt

Friterade lökringar

  • 0,5 lök - gul
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 5 dl rapsolja - till fritering

Gör så här

  1. Fritera lökringarna först: Skala och skiva löken. Dela den i tunna ringar. Vänd dem först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och till sist i ströbröd. Fritera dem frasiga i het olja, 180°. Låt lökringarna rinna av på hushållspapper.

  2. Kycklinglever: Salta och peppra den knappt tinade kycklinglevern. Grilla eller halstra den i het panna; vänd den flera gånger under stekning och minska värmen på plattan. Stek ca 3 minuter, den ska vara lite rosa inuti.

  3. Blanda olja, vinäger och senap. Vänd ner ingefära och kycklinglever. Bred smör på rågbrödet och lägg på sallad i mindre bitar. Fördela kycklinglevern och dressingen på brödet. Garnera med lökringar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!