Grillad kycklinglever på rågbröd

00000

En variant på det älskade smørrebrødet. Rågbröd med grillad kycklinglever smaksatt med senap och syltad ingefära. Ingefäran finns färdig att köpa på burk. Friterade lökringar garnerar brödet.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g kycklinglever, knappt tinad
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk senap, fransk
2 msk ingefära, finstrimlad syltad
9 romansallad, små blad
1 msk smör
4 rågbröd, skivor grovt

Friterade lökringar

0,5 lök, gul
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
5 dl rapsolja, till fritering

1. Fritera lökringarna först: Skala och skiva löken. Dela den i tunna ringar. Vänd dem först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och till sist i ströbröd. Fritera dem frasiga i het olja, 180°. Låt lökringarna rinna av på hushållspapper.
2. Kycklinglever: Salta och peppra den knappt tinade
kycklinglevern. Grilla eller halstra den i het panna; vänd
den flera gånger under stekning och minska värmen på plattan. Stek ca 3 minuter, den ska vara lite rosa inuti.
3. Blanda olja, vinäger och senap. Vänd ner ingefära och
kycklinglever. Bred smör på rågbrödet och lägg på sallad i
mindre bitar. Fördela kycklinglevern och dressingen på brödet. Garnera med lökringar.

Fler recept med: Kyckling och fågel, Mackor, Övrigt