I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Bjud på en saftigt grillad kycklingfilé med parmaskinka och salvia. "Saltimbocca" betyder "hoppa in i munnen" på italienska, och det är precis vad denna somriga kycklingrätt gör!

För 4 portioner

Ingredienser

Grillad kycklingfilé Saltimbocca

4 kycklingfiléer
4 parmaskinka, tunna skivor
8 salvia, färska blad
1 citron, skal och saft
1 vitlöksklyfta, finriven
6 salvia, färska blad
1/2 dl portvin
1 1/2 msk kycklingfond, Bong Touch of Taste
1 msk rapsolja
1 tsk svartpeppar, mald
2 tsk flingsalt

Grillad kycklingfilé Saltimbocca

Kyckling:

1. Salta och peppra kycklingfiléerna.

2. Linda in filéerna med Parmaskinkan och salviabladen (2 blad per filé).

3. Grilla sakta över glöden och pensla med marinaden under tiden.

4. Kycklingfilén skall nå en innertemperatur på minst 72 grader.

 

Glaze:

1. Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa ut citronsaften.

2. Riv vitlöksklyftan fint och finhacka salvian.

3. Blanda med portvin och kycklingfond, rapsolja, salt och svartpeppar.