00000

Recept på grillad kycklingfilé på surdegsbröd med soltorkad tomatsås. Förbered kyckling, squash och lök under tiden grillkålen glöder. Har du inte grillen i närheten? Kör allt i grillpanna istället.

För 4 pers

Ingredienser

Grillad kycklingfilé

4 kycklingfiléer (à 125 g)
4 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 gul lök
1 stor squash (400 g)
1/2 surdegsbröd (à 600 g)
1/2 romansallad
1 dl soltorkad tomatsås, Felix

20 min

Gör så här:

  1. Skär ett snitt i kycklingen och fläk upp den. Blanda oljan med pressad vitlök, salt och peppar. Pensla kycklingen med hälften av oljan.
  2. Skala och skär löken i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och skär squashen i skivor på längden. Pensla lök och squash med resten av vitlöksoljan.
  3. Grilla kycklingen tills den är genomgrillad, ca 8 min på varje sida. Grilla lök och squash ca 4 min på varje sida.
  4. Skär brödet i skivor. Fördela sallad, kyckling, lök och squash på bröden. Servera med den soltorkade tomatsåsen.