00000

Recept på grillad kycklingfilé på surdegsbröd med soltorkad tomatsås. Förbered kyckling, squash och lök under tiden grillkålen glöder. Har du inte grillen i närheten? Kör allt i grillpanna istället.

För 4 personer:

Ingredienser

Grillad kycklingfilé

4 kycklingfiléer, (à 125 g)
4 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 gul lök
1 zucchini, (400 g)
0,5 surdegsbröd, (à 600 g)
0,5 romansallad
1 dl soltorkad tomatsås, Felix

20 minuter

Grillad kycklingfilé på surdegsbröd med soltorkad tomatsås – gör så här:

  1. Skär ett snitt i kycklingen och fläk upp den. Blanda oljan med pressad vitlök, salt och peppar. Pensla kycklingen med hälften av oljan.
  2. Skala och skär löken i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och skär zucchini i skivor på längden. Pensla lök och squash med resten av vitlöksoljan.
  3. Grilla kycklingen tills den är genomgrillad, ca 8 min på varje sida. Grilla lök och zucchini ca 4 min på varje sida.
  4. Skär brödet i skivor. Fördela sallad, kyckling, lök och squash på bröden. Servera med den soltorkade tomatsåsen.