Grillad kycklingfajita

Grillad kycklingfajita serveras med två olika röror. Queso fresco, eller blanco som den också kallas, finns i butiker med spanska och latinamerikanska varor. Den påminner om fetaost men är gjord av komjölk.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 paprikor - gärna olika färger
  • 4 tortillabröd
  • 150 g queso fresco - eller fetaost
  • sallad - blandad och koriander

Marinad

  • 1 kruka koriander
  • 1 jalapeño - färsk
  • 0,5 king solo vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Avokadokräm

  • 2 avokador
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 dl gräddfil
  • 2 krm salt

Grillad salsa

  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 jalapeño - färska
  • 1 majskolv - fryst, tinad
  • 2 krm salt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Marinad: Finhacka koriander, jalapeño och skalad vitlök. Blanda med salt och rapsolja. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar och blanda med marinaden. Låt stå ca 20 min. Tänd grillen.

  2. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Varva kyckling och paprika på spett. Grilla över glöd eller i grillpanna ca 15 min.

  3.  Avokadokräm: Halvera, kärna ur och mixa avokadon med limesaft, gräddfil och salt.

  4. Grillad salsa: Skala och skär rödlöken i klyftor. Salta alla grön­saker och pensla med olja. Grilla lök, tomater, jalapeño och majskolv tills de har fått grillyta.

  5. Mixa tomater, lök och jalapeño med vinäger och salt. Skär av ­majsen från kolven och blanda i salsan. Värm tortillabröden.

  6. Servera kycklingspetten med tortilla, avokadokräm, ­grillad ­salsa, sallad och smulad ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!