Grillad kycklingfajita
Ingredienser
- 500 g kycklingfilé
- 3 paprikor - gärna olika färger
- 4 tortillabröd
- 150 g queso fresco - eller fetaost
- sallad - blandad och koriander
Marinad
- 1 kruka koriander
- 1 jalapeño - färsk
- 0,5 king solo vitlök
- 1 tsk salt
- 2 msk rapsolja
Avokadokräm
- 2 avokador
- 2 msk lime - pressad
- 1 dl gräddfil
- 2 krm salt
Grillad salsa
- 1 rödlök
- 250 g körsbärstomater
- 2 jalapeño - färska
- 1 majskolv - fryst, tinad
- 2 krm salt
- 1 msk rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
Gör så här
-
Marinad: Finhacka koriander, jalapeño och skalad vitlök. Blanda med salt och rapsolja. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar och blanda med marinaden. Låt stå ca 20 min. Tänd grillen.
-
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Varva kyckling och paprika på spett. Grilla över glöd eller i grillpanna ca 15 min.
-
Avokadokräm: Halvera, kärna ur och mixa avokadon med limesaft, gräddfil och salt.
-
Grillad salsa: Skala och skär rödlöken i klyftor. Salta alla grönsaker och pensla med olja. Grilla lök, tomater, jalapeño och majskolv tills de har fått grillyta.
-
Mixa tomater, lök och jalapeño med vinäger och salt. Skär av majsen från kolven och blanda i salsan. Värm tortillabröden.
-
Servera kycklingspetten med tortilla, avokadokräm, grillad salsa, sallad och smulad ost.