44444

Grillad kycklingfajita serveras med två olika röror. Queso fresco, eller blanco som den också kallas, finns i butiker med spanska och latinamerikanska varor. Den påminner om fetaost men är gjord av komjölk.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfilé
3 paprikor, gärna olika färger
4 tortillabröd
150 g queso fresco, eller fetaost
blandad sallad och koriander

Marinad:

1 kruka koriander
1 jalapeñochili, färsk
0,5 king solo vitlök
1 tsk salt
2 msk rapsolja

Avokadokräm:

2 avokador
2 msk lime, pressad
1 dl gräddfil
2 krm salt

Grillad salsa:

1 rödlök
250 g körsbärstomater
2 jalapeño, färska
1 majskolv, fryst, tinad
2 krm salt
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger

40 minuter

Grillad kycklingfajita – gör så här:

  1. Marinad: Finhacka koriander, jalapeño och skalad vitlök. Blanda med salt och rapsolja. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar och blanda med marinaden. Låt stå ca 20 min. Tänd grillen.
  2. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Varva kyckling och paprika på spett. Grilla över glöd eller i grillpanna ca 15 min.
  3.  Avokadokräm: Halvera, kärna ur och mixa avokadon med limesaft, gräddfil och salt.
  4. Grillad salsa: Skala och skär rödlöken i klyftor. Salta alla grön­saker och pensla med olja. Grilla lök, tomater, jalapeño och majskolv tills de har fått grillyta.
  5. Mixa tomater, lök och jalapeño med vinäger och salt. Skär av ­majsen från kolven och blanda i salsan. Värm tortillabröden.
  6. Servera kycklingspetten med tortilla, avokadokräm, ­grillad ­salsa, sallad och smulad ost.