30 min
Grillad kyckling och blomkål med blomkålspuré och baconströssel – gör så här:
- Ansa och bryt blomkålen i buketter, spara blasten. Koka blasten och 500 g blomkål mjuk i lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av. Mixa blomkålen slät med mixerstav. Rör i lätt crème fraiche och krydda med 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Pensla kycklingfiléerna med olja och strö över 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla dem indirekt runt om ca 12 min tills de är genomgrillade, 68° innertemperatur. Grilla de sparade blomkålsbuketterna vid sidan om i ca 5 min.
- Strimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla gräslöken. Blanda bacon och gräslök.
- Skiva kycklingfiléerna. Fördela blomkålspurén och kycklingen på tallrikar. Lägg de grillade blomkålsbuketterna runt om och strö över baconströsslet. Servera med bröd.