Grillad kyckling och blomkål med blomkålspuré och baconströssel

Blomkålen är som finast i juli. Den fina mjälla smaken får ett lyft av baconströsslet.

30 min

Grillad kyckling och blomkål med blomkålspuré och baconströssel

 

1. Ansa och bryt blomkålen i buketter, spara blasten. Koka blasten och 500 g blomkål mjuk i lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av. Mixa blomkålen slät med mixerstav. Rör i lätt crème fraiche och krydda med 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

2. Pensla kycklingfiléerna med olja och strö över 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla dem indirekt runt om ca 12 min tills de är genomgrillade, 68 grader innertemperatur. Grilla de sparade blomkålsbuketterna vid sidan om i ca 5 min.

3. Strimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla gräslöken. Blanda bacon och gräslök.

4. Skiva kycklingfiléerna. Fördela blomkålspurén och kycklingen på tallrikar. Lägg de grillade blomkålsbuketterna runt om och strö över baconströsslet. Servera med bröd.

Recept från