30 minuter
Grillad kyckling med nudlar och ingefärsdippsås – gör så här:
- Tänd grillen. Stycka kycklingklubborna i ben och lår. Skala och finriv ingefära och vitlök. Blanda 1 msk ingefära, 1 tsk vitlök, 2 msk soja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Pensla marinaden på kycklingen.
- Lägg kycklingbitarna på grillen och grilla indirekt tills de är genomgrillade, ca 20 min.
- Blanda resterande ingefära och vitlök med 1 dl soja och 2 krm peppar.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och finstrimla sockerärterna. Låt sockerärterna koka med nudlarna ca 1 minut. Låt nudlar och sockerärter rinna av och spola hastigt av med kallt vatten. Blanda nudlar, sockerärter och jordnötter och fördela på tallrikar.
- Lägg kycklingen på nudlarna och servera dippsåsen vid sidan om.
Kökstipset! Tillagningstiden minskar om du styckar kycklingklubban i två bitar.