Grillad kyckling med nudlar och ingefärsdippsås  

Grillad kyckling med nudlar och ingefärsdippsås är en rätt med asiatiska smaker. Marinaden är pricken över i!
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 50 g ingefära - färsk
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk soja - japansk + 1 dl
  • 250 g risnudlar
  • 200 g sockerärter
  • 50 g jordnötter - salta
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tänd grillen. Stycka kycklingklubborna i ben och lår. Skala och finriv ingefära och vitlök. Blanda 1 msk ingefära, 1 tsk vitlök, 2 msk soja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Pensla marinaden på kycklingen.

  2. Lägg kycklingbitarna på grillen och grilla indirekt tills de är genomgrillade, ca 20 min.

  3. Blanda resterande ingefära och vitlök med 1 dl soja och 2 krm peppar.

  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och finstrimla sockerärterna. Låt sockerärterna koka med nudlarna ca 1 minut. Låt nudlar och sockerärter rinna av och spola hastigt av med kallt vatten. Blanda nudlar, sockerärter och jordnötter och fördela på tallrikar.

  5. Lägg kycklingen på nudlarna och servera dippsåsen vid sidan om.

  6. Kökstipset! Tillagningstiden minskar om du styckar kycklingklubban i två bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!