Grillad kyckling med äppelchutney och couscous

Äppelchutneyn kan serveras ljummen eller kall. Den håller sig bra i kyl och får bara mer smak av kryddorna om den får stå till sig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor - grillade, el 1 grillad kyckling

Äppelchutney

  • 3 gröna äpplen
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 ingefära - liten bit, färsk (10 g)
  • 2 stjärnanis
  • 4 kryddnejlikor

Couscous med grönsaksfräs

  • 3 dl couscous
  • 1 paprika - stor, röd
  • 300 g vitkål
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Äppelchutney: Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala och skär rödlöken i mindre bitar. Sjud äpple, rödlök med vinäger, socker, skalad och delad ingefära och kryddor tills äppelbitarna är mjuka, ca 15 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.

  2. Couscous: Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär vitkålen i bitar. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna tills de tagit lite färg och mjuknat något. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda ner grönsakerna i couscousen och servera till kycklingen med äppelchutneyn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!