Grillad kryddrubbad tonfisk med krispig fetaostsallad

Recept på grillad kryddrubbad tonfisk med krispig fetaostsallad. Enbär, fänkålsfrön och ingefära blir en god kryddrub på tonfisken.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 600 g tonfiskfilé
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk enbär
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk ingefära - mald

Sallad

  • 1 kruka krispsallad
  • 1 rödlök - liten
  • 100 g ärtskott
  • 150 g fetaost
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär tonfisken i bitar, ca 2 x 2 cm, och trä upp på två grillspett. Krydda med salt. Finhacka enbären. Stöt fänkålsfröna i mortel. Blanda enbär, fänkål och ingefära. Strö blandningen på fisken.

  2. Sallad:Plocka salladsbladen och lägg dem i en bunke. Skala och skiva löken tunt. Halvera ärtskotten och smula fetaosten. Blanda med citronsaft och olja. Krydda med flingsalt.

  3. Grilla spetten på direkt värme ca 2 min på varje sida, tills de har fått en sotad fin yta. Servera med salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!