3.23.23.23.23.2

Grillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisallad är mättande vardagsmat. Byt ut persiljan mot basilika eller timjan som variation.

För 4 personer:

Ingredienser

4 fläskkotletter, utan ben (à 150 g)
800 g färskpotatis
1 knippa zucchini
1 färsk lök, röd eller gul
1 knippa bladpersilja
2 dl lätt crème fraiche
japansk soja, olivolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

50 g sallad

30 minuter

Grillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisallad – gör så här:

  1. Blanda 1/2 dl soja med 2 krm peppar. Pensla kotletterna med sojan och låt dem stå ca 15 min.
  2. Ansa och skär zucchini i skivor. Ansa löken. Skär av blasten och halvera löken eller skär den i klyftor om de är stora. Blanda zucchini och lök med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strimla lökblasten.
  3. Skrubba och skär potatisen i tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Strimla persiljan. Häll av vattnet men spara ca 1 dl av kokvattnet. Rör i crème fraiche och persilja i potatisen och späd med kokvattnet till krämig konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Grilla zucchini och lök på utegrill eller i grillpannan ca 3 min på varje sida. Blanda grönsakerna med lökblast och sallad. Vispa ihop 2 msk olja, 1 msk vinäger, 1 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen.
  5. Grilla kotletterna 4-5 min på varje sida. Servera dem med sallad och krämig persiljepotatis.