Grillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisallad

Grillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisallad är mättande vardagsmat. Byt ut persiljan mot basilika eller timjan som variation.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter - utan ben (à 150 g)
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe zucchini
  • 1 lök - färsk röd eller gul
  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 dl japansk soja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g sallad

Gör så här

  1. Blanda 1/2 dl soja med 2 krm peppar. Pensla kotletterna med sojan och låt dem stå ca 15 min.

  2. Ansa och skär zucchini i skivor. Ansa löken. Skär av blasten och halvera löken eller skär den i klyftor om de är stora. Blanda zucchini och lök med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strimla lökblasten.

  3. Skrubba och skär potatisen i tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Strimla persiljan. Häll av vattnet men spara ca 1 dl av kokvattnet. Rör i crème fraiche och persilja i potatisen och späd med kokvattnet till krämig konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Grilla zucchini och lök på utegrill eller i grillpannan ca 3 min på varje sida. Blanda grönsakerna med lökblast och sallad. Vispa ihop 2 msk olja, 1 msk vinäger, 1 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen.

  5. Grilla kotletterna 4-5 min på varje sida. Servera dem med sallad och krämig persiljepotatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!