Grillad korv med tomat- och fänkålssås och grön pärlcouscous

Recept på grillad korv med tomat- och fänkålssås och grön pärlcouscous. Fänkål i tomatsåsen lyfter smaken till en ny höjd!
Petra Lindstrand
Recept på grillad korv med tomat- och fänkålssås och grön pärlcouscous.
Recept på grillad korv med tomat- och fänkålssås och grön pärlcouscous. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g korvar - färska, råa
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 förp tomater - passerade (500 g)
  • 2 tsk strösocker
  • 3 dl pärlcouscous - Mograbieh
  • 1 påse blomkålsris - (300 g)
  • 4 msk pesto - grön
  • 100 g sallad - blandad
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och fänkålsfrön i 1 msk olja ca 3 min på me-delvärme, tills det är mjukt.

  2. Tillsätt tomater, socker, 2 tsk vinäger och 1/2 tsk salt. Låt småkoka 3–5 min och mixa slätt med mixerstav.

  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt blomkålen koka med när ca 30 sekunder återstår av koktiden. Häll av och låt ånga av. Blanda couscousen med pesto, 1 msk vinäger och 1/2 tsk salt.

  4. Stek eller grilla korvarna runt om i medelvarm panna ca 10 min.

  5. Häll såsen i botten på ett stort fat. Lägg på couscousen och toppa med korvar och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!