Grillad korv med tomat- och fänkålssås och grön pärlcouscous

00000

Recept på grillad korv med tomat- och fänkålssås och grön pärlcouscous. Fänkål i tomatsåsen lyfter smaken till en ny höjd!

För 4 personer:

Ingredienser

400 g korvar färska, råa 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk fänkålsfrön
1 förpackning tomater passerade (500 g)
2 tsk strösocker
3 dl pärlcouscous Mograbieh
1 påse blomkålsris (300 g)
4 msk pesto grön
100 g sallad blandad
olivolja, vitvinvinäger, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Grillad korv med tomat- och fänkålssås och grön pärlcouscous – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och fänkålsfrön i 1 msk olja ca 3 min på me-delvärme, tills det är mjukt.
  2. Tillsätt tomater, socker, 2 tsk vinäger och 1/2 tsk salt. Låt småkoka 3–5 min och mixa slätt med mixerstav.
  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt blomkålen koka med när ca 30 sekunder återstår av koktiden. Häll av och låt ånga av. Blanda couscousen med pesto, 1 msk vinäger och 1/2 tsk salt.
  4. Stek eller grilla korvarna runt om i medelvarm panna ca 10 min.
  5. Häll såsen i botten på ett stort fat. Lägg på couscousen och toppa med korvar och sallad.