4.44.44.44.44.4

Grillad vegetarisk korv i tortillabröd med tomat- och myntasallad och hummus är god vegomat. Löken blir mildare när den får marinera i vinäger och salt, och får en fin syra.

För 4 personer:

Ingredienser

8 vegokorvar, à 70 g t ex Anamma
1 förpackning minitortillabröd, (200 g)
1 gul lök
4 tomater
1 kruka mynta
1 burk hummus, gärna med chili (150 g)
vitvinsvinäger, olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

100 g sallad

20 minuter

Grillad vegetarisk korv i tortillabröd med tomat- och myntasallad och hummus – gör så här:

  1. Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda den med 3 msk vinäger och 1/2 tsk salt. Låt stå ca 20 min.
  2. Tärna tomaterna. Plocka bladen från myntan och strimla dem. Låt löken rinna av. Blanda den med tomater, mynta, 1 msk olja och 1 krm peppar.
  3. Grilla korven på utegrill eller i grillpanna. Värm tortillabröden vid sidan om på grillen eller i grillpannan.
  4. Bred ut hummus på bröden och lägg på korven. Toppa med tomatsalladen och servera med grönsallad.