Grillad korv i tortillabröd med tomat- och myntasallad och hummus

Grillad vegetarisk korv i tortillabröd med tomat- och myntasallad och hummus är god vegomat. Löken blir mildare när den får marinera i vinäger och salt, och får en fin syra.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8 vegokorvar - à 70 g t ex Anamma
  • 1 förp minitortillabröd - (200 g)
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 1 kruka mynta
  • 1 burk hummus - gärna med chili (150 g)
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda den med 3 msk vinäger och 1/2 tsk salt. Låt stå ca 20 min.

  2. Tärna tomaterna. Plocka bladen från myntan och strimla dem. Låt löken rinna av. Blanda den med tomater, mynta, 1 msk olja och 1 krm peppar.

  3. Grilla korven på utegrill eller i grillpanna. Värm tortillabröden vid sidan om på grillen eller i grillpannan.

  4. Bred ut hummus på bröden och lägg på korven. Toppa med tomatsalladen och servera med grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!