Grillad körsbärskompott med sockerkakssmulor och frangelicocrème

Recept på grillad körsbärskompott med sockerkakssmulor och frangelicocrème. Har du inte frangelicolikör kan den ersättas med amaretto-mandellikör.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 500 g körsbär - urkärnade
  • 1 dl rårössocker - strö
  • 3 msk balsamvinäger
  • 6 skivor sockerkaka

Crème

  • 125 g mascarponeost
  • 3 msk florsocker
  • 1,5 msk frangelico

Gör så här

  1. Crème: Blanda alla ingredienser. 

  2. Lägg körsbären i en aluminiumfolieask. Strö över sockret och häll på vinägern. Ställ asken på grillgallret på medeltemperatur ca 15 min, så att kompotten kokar ihop.

  3. Grilla sockerkaksskivorna ca 1 minut på varje sida, tills den fått grillad yta.

  4. Lägg körsbärskompotten i tallrikar. Klicka på crèmen och bryt över bitar av sockerkakan. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!