Grillad karré med paprikasalsa

En torr grillkryddblandning är bra att ha till hands. Paprika och fänkål passar till mycket. Använd frikostigt!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré - (á ca 150 g)

Kryddblandning

  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk råsocker
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk salt

Paprikasalsa

  • 2 paprikor - röda
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 2 majskolvar
  • 4 stora champinjoner
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Ta fram köttet ur kylen så att det blir rumstempererat. Tänd grillen så att den brinner ut och får fin glöd.

  2. Kryddblandning: Stöt fänkålsfröna i en mortel. Blanda med paprikapulver, socker, peppar och salt.

  3. Salsa: Halvera och kärna ur paprikorna. Pensla med 1 msk olja. Grilla dem mjuka och låt skalet bli svart. Låt dem svalna och dra bort skalet. Hacka paprikorna i småbitar och blanda med 1 msk olja och vinäger i en skål. Krydda med salt.

  4. Gnid in köttet med kryddblandningen och grilla på lätt oljat galler ca 5 min på varje sida, tills köttet är genomstekt. Pensla majskolvar och champinjoner med olja och grilla dem samtidigt men på något lägre värme än köttet. Servera med paprikasalsan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!