00000

Grillat som vardagsmat! Grillad karré med majs, quesadillas och vitlöksglaze passar att servera med en grönsallad.

För 2 personer

Ingredienser

2 skivor fläskkarré, benfri (à 125 g)
2 majskolvar
1 knippa salladslök
2 tortillabröd, (à 40 g)
100 g färskost, smaksatt , t ex med svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk soja, japansk
strösocker
salt
svartpeppar, nymald

30 minuter

Grillad karré med majs, quesadillas och vitlöksglaze – gör så här:

  1. Tänd grillen. Krydda köttet med 2 krm salt och 1 krm peppar. Halvera majskolvarna.
  2. Ansa och strimla hälften av salladslöken. Lägg ut tortillabröden på en skärbräda. Bred ost på halva bröden och strö över den strimlade salladslöken. Vik ihop bröden till halvmånar.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en kastrull och tillsätt 1/2 dl vatten, soja, 1 msk socker och 1 krm peppar. Låt koka ihop tills cirka hälften återstår.
  4. Grilla kött och majskolvar först över indirekt värme ca 3 min på varje sida. Lägg kött och majskolvar direkt över glöden och grilla ytterligare ca 2 min på varje sida. Grilla resterande salladslök ca 2 min runt om. Grilla tortillabröden direkt ca 1 minut på varje sida.
  5. Lägg upp tortillabröden på tallrikar och lägg på majs och salladslök. Skär köttet i skivor och lägg det på grönsakerna. Ringla över vitlöksglazen och servera.