Grillad karré med lime- och ingefärsnudlar

00000

Grillad karré med lime- och ingefärsnudlar passar både till vardag och helg. Det finns en rad olika färdiga kryddrubbar. Välj gärna en het med citrus som passar bra till fläskkött.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g fläskkarré, benfri
2 msk grillrub, färdig
2 rödlökar
2 paksoi, (250 g)
1 förpackning risnudlar, platta (180 g)
2 lime
2 cm färsk  ingefära
2 msk honung
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

japansk soja

30 minuter

Grillad karré med lime- och ingefärsnudlar – gör så här:

  1. Skär köttet i 3 x 3 cm stora bitar och blanda med grillrub. Skala och skär löken i klyftor. Trä upp kött och lök på blötlagda träspett.  Pensla med 1 msk olja. Ansa paksoi.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, men spara ca 2 dl.
  3. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften från 1 lime. Skala och finriv ingefäran. Blanda nudelvatten, 1 msk limesaft, limeskal, ingefära, honung, 2 msk olja och 1/2 tsk salt. Blanda nudlarna med ingefärsmarinaden.
  4. Skär den andra limen i tjocka skivor. Grilla köttspetten runt om ca 5 min. Grilla paksoi och lime ca 2 min. Servera köttet med nudlar, paksoi, lime och soja.