30 minuter
Grillad karré med lime- och ingefärsnudlar – gör så här:
- Skär köttet i 3 x 3 cm stora bitar och blanda med grillrub. Skala och skär löken i klyftor. Trä upp kött och lök på blötlagda träspett. Pensla med 1 msk olja. Ansa paksoi.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, men spara ca 2 dl.
- Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften från 1 lime. Skala och finriv ingefäran. Blanda nudelvatten, 1 msk limesaft, limeskal, ingefära, honung, 2 msk olja och 1/2 tsk salt. Blanda nudlarna med ingefärsmarinaden.
- Skär den andra limen i tjocka skivor. Grilla köttspetten runt om ca 5 min. Grilla paksoi och lime ca 2 min. Servera köttet med nudlar, paksoi, lime och soja.